Kurucumuzun İlham Dolu Hikayesi
Elif Türker bir Çevre Mühendisi ancak birçok kadının dünyada ve Türkiye’de, yaşadığı iş yaşamındaki zorlukların hemen hepsi ile karşılaşmış, anne ve kadın olmanın tüm dezavantajlarını yaşamış bir kadın. Yıllar sonra üniversiteye yeniden başlama kararı aldığında, hem yaşadığı bu zorlukların, hem de yaşam boyu öğrenme arzusunun etkisi çok olmuş. 40 yaşında Mef Üniversitesi %75 Burslu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğrencisi olduğunda, okulda su ihtiyacını karşılamak için, tek kullanımlık plastik su şişelerini tüketiyor olma zorunluluğu, ve bu zorunluluktan dolayı her gün binlerce plastik atığın doğaya karışıyor olması O’nu bu büyük problemi çözmek için bir adım atmaya itmiş. Bu şekilde doğan iş fikrini geliştirmiş ve girişimi Step2water doğmuş. Step2water su dolum üniteleri, dünyadaki en büyük problemlerden biri olan plastik atık problemine ve son dönemde tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı Covid 19 virüs bulaşma riskine bir çözüm sunuyor. Bu sayede, kullanıcıların şebekeden gelen filtre edilmiş suyu, kişisel mataralarını kullanarak, tamamen temassız, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde almaları sağlanıyor. Gerek kurumlardaki çalışanların, gerekse de üniversiteler, metrolar, hava limanları, sahil, ana cadde ve meydanlar gibi kamuya açık alanlardaki kullanıcıların su ihtiyacını, matara kullanımının yaygınlaşmasını sağlayarak, dünyadaki plastik atık problemine çözüm getiren bir girişim olmayı hedeflemekte.
Step2water olarak bizim hayalimiz, öncelikle Türkiye’de, sonrasında da globalde; ‘’suyum mataramda’’ mottosu ile bir çevre hareketi başlatıp, bunun dalga dalga yayılmasıdır, zira şirketinin stratejilerini Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları eksenine oturtmuş tüm kurumlar ve STK’lar ile iş birliği yaparak bu hayallerimize ulaşabileceğimiz inancında ve azmindeyiz. Uzun yıllar iş dünyasından uzakta kalmış, kadın ve anne olmanın bedelini de bu şekilde ödemiş bir kadın girişimci olarak da, kurucumuzun kişisel hedefi; kendisi gibi kadınlara ilham olabilmek, onları yeniden iş hayatına dönmeleri konusunda cesaretlendirebilmektir.
Dünyadaki her canlının yaşamından sorumlu bir dünya vatandaşı olarak, sonuçlarının neye mal olduğu bu kadar aşikar olan ama buna rağmen doğru ve net adımlar atılmayan plastik atık problemine bir çözüm sunabilmek, dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilmek hayali ile yola çıkmış ve bireysel olarak matara kullanımının bir çözüm getirmediğini, bunun ancak su dolum noktalarının yaygınlaşması, kurumların çalışanlarını matara kullanımına yöneltmesi ile mümkün olabileceğini görmüş bir kadın girişimci.
Tek kullanımlık plastik su şişelerinin dakikalar içinde, doğada son bulan yolculuğu 450 yıl boyunca canlı yaşamı tehdit ederek devam ediyor. Bunun sona ermesi için atılabilecek en somut adımlardan birinin, matara kullanımı olduğunu ve bunu Step2water su dolum üniteleri ile gerçekleştirebileceğine inanmış. Kendisi herkesin kişisel matarası ile suyuna erişebildiği bir dünyanın artık bir tercih değil, bir zorunluluk olması görüşünü savunmakta. Gerek kurum çalışanlarına, gerekse de üniversite, metrolar, hava limanları, sahiller gibi kamuya açık alanlardaki kullanıcılara; hijyenik suyu, bulaşma riski ve plastik atık olmaksızın sağlayabilecek bir alternatif olan Step2water su dolum ünitelerinin, dünyayı daha sürdürülebilir bir yer haline getirmek için çok iyi bir alternatif sunduğuna inanmakta.
Step2water ile dünyanın en büyük problemlerinden biri olan plastik atık problemini çözerek, sürdürülebilir alışkanlıklar ile sürdürülebilir bir dünya için adımlar atmaya devam edeceğiz. Dünya, daha iyi bir dünya hayali kuran ve bu hayalinden vazgeçmeyen sosyal girişimciler ile değişecek ve dönüşecek, ve biz de bu değişim ve dönüşümün içinde yer alacağız.